Demonstratie voor generaal pardon in Zaandam

Foto: Public Domain Pictures / CC0

In vijf steden wordt op 15 september actie gevoerd voor een generaal pardon voor afgewezen vluchtelingen en staatlozen die sinds 2007 in Nederland verblijven, voor Surinamers zonder verblijfsrecht en voor ouderen boven de 55 jaar die al meer dan vijftien jaar in ons land wonen. In Zaandam is er vanaf 19:00 uur een demonstratie op het Stadhuisplein.

Het Afrikaans Vluchtelingen Collectief (AVC) is een campagne begonnen en heeft samen met gelijkgestemden acties gepland in Zaandam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Het AVC steunt vluchtelingen zonder verblijfsrecht op het gebied van basisvoorzieningen, informatie, mediaprojecten, acties en campagnes. Vorig jaar hield het AVC in samenwerking met andere ordanisaties in zeven steden demonstraties tegen ‘de politiek van migratiebeheersing’. In mei van dit jaar was er een actie voor veiligheid en bestaanszekerheid voor vluchtelingen en tegen anti-zwart racisme.

Geïntegreerd

‘Het AV Collectief wordt gedreven door een gedeeld geloof in rechtvaardigheid, inclusiviteit en de fundamentele rechten van individuen die op zoek zijn naar bescherming, hereniging of een beter leven in Nederland,’ zo omschrijft de organisatie zichzelf. ‘De aankomende demonstraties hebben tot doel de dringende behoefte aan hervorming van het immigratiebeleid en de behandeling van afgewezen asielzoekers onder de aandacht te brengen, van wie velen zich in de loop der jaren in de Nederlandse samenleving hebben ge├»ntegreerd.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen