Verloedering heeft toegeslagen op P + R Krommenie

Foto: Rob Karst

Gebruiker Rob Karst ergert zich groen en geel aan de verloederde staat van het parkeerterrein bij het station Krommenie – Assendelft. Alweer vier jaar wordt er inmiddels nagedacht over de herinrichting van het hele terrein tot aan café De Remise aan de Provincialeweg, maar gebeurd is er al die tijd nog helemaal niets.

Noord-Holland heeft elf miljoen euro ‘leefbaarheidsgelden’ voor Krommenie en Assendelft gereserveerd om de overlast te compenseren die niet wordt aangepakt vanwege het uitblijven van de verbindingdweg tussen de A8 en de A9. De huidige belabberde staat van onderhoud van het parkeerterrein doet vermoeden dat de toekomstplannen de aandacht voor het hier en nu hebben verdrongen. Parkeerplaatsen zijn overgroeid met onkruid, paden zijn onbegaanbaar, het afval ligt verspreid in alle bermen, de stormschade van begin juli ligt nog steeds midden op het parkeerterrein en alle muren zijn besmeurd met graffiti, somt Karst op.

Bepaald niet uitnodigend om er met een veilig gevoel een auto te stallen en in de trein te stappen. Hij wijst er alvast op dat regelmatig onderhoud ook in de toekomst in een opgeknapte omgeving van cruciaal belang zal zijn om er een aangename plek van te maken voor de gebruikers. ‘Neerzetten is stap één, maar langetermijnvisie op een toekomstbestendig terrein is stap twee.’ Het wachten is voorlopig echter nog op de eerste stap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen