Nog steeds te vinden op zesde plaats bij NK Tegelwippen

Foto: Gemeente Zaanstad

Nog tot en met 31 oktober doet Zaanstad mee aan het NK Tegelwippen en we hebben goed nieuws: we staan bij de gemeenten met meer dan 100.000 inwoners nog steeds op de zesde plaats, met 117,77 uit de tuin verwijderde tegels per 1000 inwoners. Dat levert een totaal van 18.456 tegels op.

Gemeenten gaan voor het kampioenschap met elkaar de strijd aan en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of zijtuin. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier. In onze categorie steden staat Arnhem bovenaan met 832,8 tegels per 1000 inwoners en een totaal van 134.388. Zaanstad had eerder als specifieke tegenstander Diemen, maar die gemeente neemt het nu op tegen Ouder-Amstel – net nu een verpletterende nederlaag dreigt. Diemen staat momenteel op 1067 tegels: 34,66 per 1000 inwoners.

Meedoen

Een aantal als in Arnhem is nog uit het zicht, maar Zaanstad staat tenminste niet meer in de lagere regionen zoals in voorgaande competities. Alle tussenstanden vindt u hier. Een tegel is 30 bij 30 centimeter. Alle stenen die kleiner of groter zijn moeten dus worden omgerekend naar dit formaat. Er gaan elf tegels in een vierkante meter. Wie mee wil doen en zijn tegeloogst wil doorgeven kan hier terecht. Op 2 september haalt de gemeente weer gratis gewipte tegels op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen