Zaanse Stoel van de Toekomst morgen op Natuurmarkt Darwinpark

Foto: Klimaatburgemeesters

De vier klimaatburgemeesters van Zaanstad hebben eind mei de Zaanse Stoel van de Toekomst gelanceerd en gaan die morgen tijdens de Natuurmarkt op de stadsboerderij in het Darwinpark aan het publiek presenteren. De markt is tussen 11:00 en 16:00 uur.

De klimaatburgemeesters Iris, Thomas, Mieke en Tamara zijn in de Zaanstreek gestart met de Zaanse Toekomststoel, naar een idee van Jan Terlouw. Om andere keuzes te maken voor een duurzame wereld van morgen is het belangrijk om de toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. ‘Dit doen we door letterlijk een lege (kinder)stoel aan te schuiven bij het maken van belangrijke beslissingen, als symbool voor de toekomst.’ De Toekomststoel is een gebruikte kinderstoel die al twee generaties meegaat. Eind mei hebben de jongeren van Local Heroes-mdt.nl deze stoel startklaar gemaakt voor een rondgang door de stad en zij hebben als eerste organisatie hun naam op de stoel gezet.

Rondgang

De stoel is bezig met een rondgang en nu op weg naar de Natuurmarkt. De dagen en weken erna zal hij steeds van plek wisselen. Alle Zaanse organisaties, scholen en bedrijven die meedoen schrijven hun naam op de stoel en een boodschap over en een wens voor het klimaat in een boekje dat aan de stoel hangt. Aan het eind van het jaar bieden de klimaatburgemeesters de stoel aan aan het college en de gemeenteraad van Zaanstad, met als intentie een vaste plek in de besluitvorming. ‘Zo groeit het besef van het afwegen van belangen voor de toekomst bij besluiten van nu, wordt dit gesteund en normaler,’ aldus de klimaatburgemeesters. ‘We hopen dat de stoel inspireert, verbindt en ons aanzet tot gezamenlijke actie.’

Brainstormen

Vanuit Hoop over het klimaat nodigen de klimaatburgemeesters van Zaanstad elke maand mensen uit die mee willen denken over het onderwerp, op een vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur in café brouwerij De Hoop in Zaandijk. Wie hierbij aanwezig zijn, ideeën heeft of juist inspiratie op wil doen dan kan zich aanmelden via [email protected]. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de stoel. Die is te volgen via Instagram.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen