Gemeente verder met vier Klimaatburgemeesters

Tamara Meerhoff.
Tamara Meerhoff.
Foto: Nationale Klimaatweek

Zaanstad heeft maar liefst drie nieuwe Klimaatburgemeesters, plus Iris Vogt (50) die deze taak al eerder vervulde. Mieke Kerssens-Pels (44), Tamara Meerhoff (44) en Thomas van Nus (45) hebben zich bij haar gevoegd, zo heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt.

Vandaag begint de Nationale Klimaatweek waarin de Klimaatburgemeesters de belangrijke rol hebben om inwoners van Zaanstad te inspireren om te verduurzamen en om maatregelen te nemen om de CO2-uitstoot te verminderen. De benoeming van het kwartet os de aftrap van de week die tot en met 6 november duurt.

Mieke Kerssens-Pels.
Iris Vogt.

Vogt besteedt in de Nationale Klimaatweek veel aandacht aan haar vervolgstappen na de succesvolle versie van 2021. Ze praat over een Ecokathedraal en alles is te volgen op LinkedIn. Kerssens-Pels zet graag de mensen die een bijdrage leveren aan een beter klimaat in het zonnetje. Meerhoff zet als één van de initiatiefnemers van de Zaanse Klimaatcoalitie in op verbinding en samenwerken en riep de gemeente onlangs op om de klimaat- en biodiversiteitscrisis uit te roepen. Van Nus zet zich via het platform Architects For Future in voor duurzame verandering in de bouwsector door carbon-vrije bouw.

Thomas van Nus.

 

Speciaal voor deze benoeming ontvingen zij de ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kunnen ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeesters zijn geworden van Zaanstad.

Tijdens de Nationale Klimaatweek wil het ministerie de aandacht vestigen op de duurzame, klimaatbewuste initiati en even die vanuit de samenleving worden ontplooid. Dit jaar staat de week ook in het teken van energiebesparing. Het verminderen van de CO2-uitstoot is hard nodig om de klimaatdoelstellingen te halen. Het ministerie zocht ook dit jaar voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester, iemand die zich in zijn of haar gemeente, wijk, of buurt inzet om de uitstoot omlaag te krijgen. Er zijn in totaal 245 Klimaatburgemeesters in 158 gemeenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen