Oostzaan 'gaat tot het uiterste' in kwestie windturbines

22 jun 2023, 10:35 Actueel
screenshot 20230622 102356
Het college van Oostzaan is net als dat van Zaanstad tegen het plan van Amsterdam om aan de rand van de Noorder IJplas drie windmolens toe te staan. De eigenaar van de turbines Amsterdam Wind bracht op uitnodiging van het college, een bezoek gebracht aan Oostzaan om in gesprek te gaan.
Tijdens het bezoek kregen de wethouders Rosemarijn Dral en Eelco Taams en burgemeester Marvin Polak een presentatie over de plannen en de gevolgen van de windmolens voor de omwonenden in Oostzaan - en dus ook Zaandam - wat betreft slagschaduw en geluidsoverlast. Per fiets werden verschillende locaties verkend waar de molens te zien zullen zijn. De wethouders voelen zich 'niet goed meegenomen in de besluitvorming en communicatie vanuit Amsterdam'.

Tot het uiterste

'Het was waardevol om de tijd te nemen om ter plaatse te bekijken wat de mogelijke impact zal zijn. We begrijpen de behoefte aan duurzame energie, maar wij zetten ons in voor de belangen van onze inwoners en het landschap. Wij zijn bereid daarin voor de Oostzaners tot het uiterste te gaan,' zegt Dral.'We hebben waardevolle gesprekken gehad met Amsterdam Wind. Het is essentieel dat we alle perspectieven in overweging nemen voordat we beslissingen nemen die van invloed kan zijn op de leefomgeving van onze inwoners en ons kostbare landschap,' aldus Taams.