Rondleiding in en om Oostzijderkerk op donderdag 22 juni

Foto: Google / Jacob Jan Doornbosch

De afdeling Zaanstreek – Waterland van de Nederlandse Genealogische Vereniging houdt op donderdagavond 22 juni een rondleiding in en rondom de Oostzijderkerk in Zaandam. Dit is het oudste gebouw van Zaandam en heeft dan ook een rijke geschiedenis.

In kerk is in de veertiende eeuw gebouwd als kapel naast de dam in de Zaan en in de loop der eeuwen uitgegroeid tot de huidige kerk naast het sluizencomplex. De geschiedenis van de Oostzijderkerk gaat hand in hand met die van de stad: de economische groei in de zeventiende eeuw is terug te zien in de ontwikkeling van de kerk, maar ook de economische terugval in de negentiende eeuw.

Aanmelden

De Oostzijderkerk is al meer dan 600 jaar een multifunctionele ontmoetingsplek voor Zaankanters. Op deze plek zijn talloze voorouders gedoopt, getrouwd en begraven, ze kwamen er elke zondag bij elkaar maar ook doordeweeks voor ontmoetingen. Gelet op de voorbereiding worden deelnemers aan de excursie onder leiding van Jan van der Male van het Gemeentearchief Zaanstad verzocht zich van tevoren aan te melden. Zij verzamelen zich rond 19:00 uur in de muziekkoepel vóór de kerk aan de Zuiddijk 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen