Tien met een griffel voor ZMC bij kwaliteitstoets

Foto: Google / Prutje Prut

Het Zaans Medisch Centrum heeft een score van 100 procent behaald bij de Qmentum audit van afgelopen januari. ‘De auditoren die ons ziekenhuis bezochten hebben aangegeven dit nog niet eerder meegemaakt te hebben.’ laat het ZMC weten.

‘Veilige en kwalitatief goede zorg bieden. Dat is waar we in het ZMC ons elke dag opnieuw voor inzetten. Daarom worden regelmatig kwaliteitstoetsingen door onafhankelijke professionals van buiten ons ziekenhuis uitgevoerd. Daardoor weten we  of we nog steeds voldoen aan de geldende kwaliteitseisen. En of er mogelijkheden zijn om onze zorg voor u te verbeteren,’ aldus het ziekenhuis. Dat heeft dus al voldaan aan alle getoetste criteria voor zorg van hoge kwaliteit. ‘De ambitie om de zorg af te stemmen op de patiënt komt bij de auditoren over als basisattitude van de organisatie en niet als een geformuleerde doelstelling op zich,’ is onder meer in het rapport te lezen.

Zorgprofessionals

Met de Qmentum audit van Qualicor wordt in Nederland en België de kwaliteit van de zorg in instellingen getoetst. De kwaliteitstoets wordt gedaan door auditoren die zelf ook zorgprofessionals zijn: artsen, verpleegkundigen en medewerkers van andere afdelingen. De auditoren kijken direct mee met artsen en andere zorgverleners bij hun werkzaamheden. Ook gaan ze met hen in gesprek, met patiënten en met hun naasten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen