Open dagen bij Imkerij Guisveld op 8 en 9 juli

Foto: Pixabay

De Imkervereniging Zaanstreek houdt op 8 en 9 juli tussen 10:00 en 16:00 uur weer de open imkerijdagen bij Imkerij Guisveld aan het Frans Marspad in Wormerveer. Daar kunnen geïnteresseerden alles te weten komen over het belang van bijen voor onze voedselproductie en het houden van bijen. Ook kan er honing worden geproefd en kunnen kaarsjes worden gerold, begeleid door cursisten van de Imkerschool.

De vereniging is ook de pkej waar u moet zijn bij het aantreffen van een bijenzwerm. In mei en juni en soms ook nog wel in juli vermeerderen bijenvolken zich in zogenoemde zwerm. Enkele duizenden bijen uit een volk gaat er dan vandoor met de koningin in hun midden. Ze gaan op zoek naar een nieuw onderkomen en daarbij vormen ze onderweg een klont aan een boomtak, een hekje of een dakrand. Daar blijven ze een paar uur tot soms een paar dagen hangen.

Ongevaarlijk

In de tussentijd gaan verkenners op zoek naar een nieuw ‘huis’. Hoewel een bijenzwerm er dreigend uit kan zien, is ze niet gevaarlijk. Bijen zijn er niet op uit om te steken. Ze zijn alleen op doorreis. Houd afstand en laat de diertjes met rust voordat u contact legt met een imker om de zwerm – soms tegen een kleine vergoeding – op te halen. kunt hiervoor contact opnemen met Peter Oosterhuis (06 4875 6077; [email protected]) in Wormerveer of Martin Kruidenberg (06 5192 7574; [email protected]) in Westzaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen