Voorbereidingen bouw De Kroon gaan beginnen

Foto: FKG Architecten

Bouwbedrijf Van der Gragt en ontwikkelaar Zaanveste houden op 12 juni van 19:30 tot 21:00 uur een buurtbijeenkomst in IKC Overtuinen aan de Anna de Waalstraat nu binnenkort het bouwproject De Kroon van start gaat. Omwonenden kunnen daar terecht met al hun vragen.

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gedeeld over de verwachte duur van de werkzaamheden, de inrichting van de bouwplaats en de mogelijke impact op de buurt tijdens de bouwfase. De avond staat in het teken van de start van de bouw van De Kroon, maar er zijn natuurlijk meer ontwikkelingen in de buurt. Daarom zijn er ook vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig. Zij kunnen eventuele vragen in verband met die andere ontwikkelingen beantwoorden.

Voorbereidingen

De bouw van De Kroon start in september. Dat betekent dat de voorbereidingen nu al in gang gezet worden. Per half juni start de sloop van het BAM-gebouw en van Mauriststraat 2. In juli wordt de bouwplaats ingericht en de fundering in orde gemaakt. Daarna kan gestart worden met het bouwen. Na de bouwvak (eind augustus) begint het ontgraven van de bouwkuip.

Verkeer

De bouwplaatsinrichting die nodig is voor de bouw van De Kroon heeft effect op het verkeer. De gemeente streeft een veilige oplossing na waarbij het halen en brengen van de kinderen van de school gescheiden wordt van het bouwverkeer in de Mauritsbuurt. Het tijdelijke parkeerterrein voor de scholen wordt richting het Volkspark verplaatst. Het gaat om het deel dat nu braak ligt met een hek eromheen. Tijdens de haal- en brengmomenten van de scholen is er geen bouwverkeer toegestaan.

Fietspad

Bouwverkeer dat op die momenten aankomt, moet elders wachten. Tijdens de informatieavond wordt deze verkeersoplossing uitgelegd. Zoals bekend komt er tijdens de bouw van het project Mauritsstraat 4 tot en met 10 een tijdelijk voet- en fietspad langs de Vaart. Voor het definitieve voet- en fietspad van het Volkspark tot de Marga Klomp├ęstraat is een omgevingsvergunning aangevraagd, maar daar is op dit moment nog geen nieuws over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen