Fronik Buurtboerderij bereidt zich voor op zomer vol vertier

Foto: Facebook / Fronik Buurtboerderij

De klusmiddag is terug van weggeweest op de Fronik Buurtboerderij in Zaandam. De eerstvolgende is op zondag 4 juni van 13:00 tot 17:00 uur. Er zijn klusjes voor iedereen en voor alle leeftijden. Van opruimen, decoreren, schilderen tot repareren. Koffie, thee en water staan klaar en achteraf wordt een borrel geschonken.

De gerestaureerde boerderij is een rustpunt in Westerwatering en in deze tijd van het jaar zijn er jonge ganzen, meerkoeten en pulletjes te zien in de Dijksloot en ook is een roerdomp gesignaleerd in het Westzijderveld. De zwaluwen zijn terug, net als de grutto’s en de kieviten. De nieuwe banken op het terras bieden een mooi uitzicht op de lente in het veld. Verder is er de komende tijd weer wekelijks tuinieren in de Froniktuin en zijn er creatieve ochtenden, met koffie. kienen en voor kinderen diamond painting op Pinkster drie. Ook is er een fotowedstrijd en Gluren bij de Buren keert terug.

Sleutelhangers en bingo

Bij diamond painting maken de kinderen een sleutelhanger. Van 14:00 tot 15:30 uur is daarvoor het materiaal aanwezig en de limonade zal niet ontbreken. De activiteit kost twee euro per unieke sleutelhanger. Op de woensdagmiddagen 7 juni en 5 juli is er van 14:00 tot 15:30 uur weer bingo / kienen op de Fronikboerderij. Er worden zes rondes gespeeld en de kosten hiervoor zijn acht euro. De prijsjes die te winnen zijn zijn een pak koffie, WC papier, een pot augurken en uitjes.

Tuinieren

Vanaf nu wordt er in de zomermaanden elke maandagavond vanaf 19:00 uur getuinierd. De Froniktuin is een groen en fleurig welkom voor bezoekers van de Fronik Buurtboerderij vanaf de Westzanerdijk. De vaste tuinvrijwilligers vinden het fijn en vooral gezellig om samen en met buurtgenoten te tuinieren. Groene vingers zijn niet vereist en deelname is geheel vrijblijvend, aanmelden is niet nodig.

Creatief bezig zijn

Op dinsdagochtend is van 10:00 tot 12:00 uur een groepje van zes vrouwen aanwezig om te knutselen. De meesten zijn kaarten aan het maken met hobby dots, eentje borduurt kaarten en er is regelmatig iemand aan het haken. Iedereen neemt eigen materiaal mee en er is altijd wel iets wat nieuwkomers kunnen proberen. De kosten hiervoor zijn twee euro per ochtend inclusief koffie of thee met een koekje.

Fotowedstrijd

Omdat de buurtboerderij zo mooi is en er zoveel leuke, prachtige, boeiende en ontroerende foto’s worden gemaakt ontstond het idee van een fotowedstrijd. Met opnames van de dieren, van de gebouwen, zonsondergangen, landschappen, harde werkers, Fronik by night, mooie ontmoetingen, romantische details, en alles wat de Fronik kenmerkt. Er zijn weinig regels behalve dat de foto herkenbaar op of bij de boerderij gemaakt moet zijn én dat hij deze lente gemaakt is.

Per deelnemer kan tot 1 juli één foto worden ingestuurd naar [email protected]. Een ‘niet zo heel deskundige, maar goedwillende’ jury van vrijwilligers van de boerderij kiest de mooiste drie foto’s uit en de winnaars krijgen eeuwige roem, een bijzondere vermelding op de boerderij, op Facebook en in een speciale nieuwsbrief.

Amateurkunst

Op zondag 2 juli staat Gluren bij de Buren weer op het programma. Lokale amateurkunstenaars krijgen er een podium en de hele wijk is welkom voor deze gratis optredens. Het programma wordt eind mei bekendgemaakt op de website van de organisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen