112

Verkeer op A9 ontregeld door defecte vrachtwagen

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Rijkswaterstaat zag de fileteller rond 16:00 uur ‘langzaam richting de 100 kilometer kruipen’. Een deel van het gehinderde stond toen op de A9 voor Amstelveen, vanwege een stilgevallen vrachtwagen.

Vanaf Badhoevedorp werd daarom richting Utrecht een omleiding via de A4, A10 en A2 ingesteld. Op de A7 was er over een lengte van zo’n vijf kilometer langzaam rijdend verkeer tussen Het Kalf en Purmerend. Rijkswaterstaat verwacht dat het woensdagavond pas echt druk wordt in de avondspits, vanwege het lange weekeinde van Hemelvaartsdag dat donderdag begint. Veel mensen zijn ook vrijdag vrij en gaan een lang weekend weg.

Werk aan A4

‘De ervaring leert dat veel mensen al op woensdagmiddag of -avond op pad gaan,’ meldt Rijkswaterstaat. Ook tijdens Hemelvaartsdag en in het weekend moeten mensen rekening houden met verkeersdrukte. Vooral op de snelwegen rond recreatiegebieden zoals bossen, plassen en stranden verwacht de dienst meer drukte. Op de A4 zijn dit weekend tussen de knooppunten De Nieuwe Meer en Badhoevedorp minder rijstroken beschikbaar vanwege werkzaamheden.

Cookieinstellingen