Extra kennis beschikbaar voor toeslagenouders

Foto: Flickr / Maarten van Maanen

Zaanstad heeft een expertiseteam opgericht om de nasleep van de kindertoeslagaffaire tot een goed einde te brengen. Dat was een voorstel van de al langer bestaande meedenkgroep, die constateerde dat de Sociale Wijkteams niet altijd adequate hulp bieden.

Het ontbreekt soms aan kennis om in complexe gevallen slachtoffers de juiste hulp en ondersteuning te kunnen bieden, aldus de meedenkgroep. Een expertiseteam bestaande uit medewerkers van de wijkteams, de gemeente en ervaringsdeskundigen moet daarin verandering brengen, vond ook een raadsmeerderheid. Afgelopen dinsdag is het team van start gegaan. Dat zal in voorkomende gevallen ook op andere gebieden expertise kunnen invliegen, bijvoorbeeld rondom jeugdvraagstukken.

Het expertiseteam zal in beginsel iedere zes weken – en in spoedeisende gevallen ook tussentijds – samenkomen en de gemeente en uitvoerende instanties gevraagd en ongevraagd van advies voorzien. De gemeente is nog bezig om in kaart te brengen hoe de dienstverlening aan slachtoffers van de toeslagenaffaire momenteel verloopt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen