Parkeren en schietclub op sportpark baren PVV zorgen

Foto: Schietsportvereniging Zaanstad

De PVV maakt zich zorgen over toekomstig misbruik van het parkeerterrein van het sportpark Hoornseveld door omwonenden die elders geen plekje kunnen vinden. Steunfractielid Menno Barends hoorde uit de ambtelijke organisatie dat er met dat scenario geen rekening is gehouden aan de tekentafel.

‘Er wordt aangegeven dat als het gebeurt er maatregelen kunnen worden genomen,’ schrijft hij in vragen die morgenavond aan het college worden voorgelegd. Dat is vaag, maar verontrustender is dat de vier bestaande invalidenparkeerplaatsen voor de Schietsportvereniging Zaanstad in het nieuwe ontwerp optioneel zijn ingetekend. Dat kan een verhoogd veiligheidsrisico tot gevolg hebben als leden van de vereniging met vuurwapens lange(re) afstand moeten afleggen, aldus Barends. Hij wil graag een toezegging dat de vier parkeerplekken gehandhaafd worden.

Nieuwe locatie

Barends vernam ook dat een toekomstige uitbreiding van SSVZ op sportpark Hoornseveld wordt bekeken, terwijl tevens wordt gedacht aan een samenwerking tussen SSVZ en de Krommenieer Schietvereniging A8 die de baan onder de A8 in Zaandijk moet verlaten, al dan niet op een nieuwe plek bij het politiebureau. Het is een geschuif waar de PVV meer duidelijkheid over wenst. Ook het bestuur van SSVZ heeft overigens aangegeven dat er niet of nauwelijks contact en informatieverstrekking over de ontwikkelingen op het sportpark Hoornseveld is met de gemeente. Daar wil Barends verbetering in zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen