SchuldHulpMaatje redt het niet zonder sponsoring bedrijven

Foto: Pixabay / Kalhh

SchuldHulpMaatje Zaanstad deed afglopen maart mee aan de Zaanse Uitdaging, waarbij bedrijven gekoppeld worden aan organisaties die zich belangeloos inzetten voor anderen. Toch is deze steun onvoldoende om te doen wat gedaan moet worden voor de stichting die mensen met geldzorgen helpt met advies.

De gevolgen van schulden hebben een grote impact. Naast de kostenpost voor de samenleving is er ook veel persoonlijk leed, dat in sommige gevallen kan uitmonden in huiselijk geweld. Zestig procent van de mensen die door SchuldHulpMaatje worden ondersteund is niet in beeld bij overheidsinstanties zoals het Sociaal Wijkteam. SchuldHulpMaatje Zaanstad blijft zelf ook graag uit de schulden. De stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers, maar dat betekent niet dat er geen kosten gemaakt worden.

Schade beperken

Daarnaast is het belangrijk dat iedereen de weg naar SchuldHulpMaatje Zaanstad weet te vinden. De organisatie is daarom op zoek naar geld om meer mensen te kunnen ondersteunen. De stichting roept Zaanse bedrijven op SchuldHulpMaatje financieel te ondersteunen. ‘Iedereen kan schulden maken, ook werknemers bij bedrijven. Op het moment dat een personeelslid persoonlijk leed ondervindt zal dit gevolgen hebben voor de kwaliteit van het werk. En hoe eerder hulp geboden wordt bij geldproblemen des te beter het is. Dan kan je de schade beperken,’ zegt voorzitter Kees van der Pol.

Geen enorme bedragen

‘Om ons werk te kunnen blijven doen is geld nodig, niet voor onze vrijwilligers, maar om onze overheadkosten te betalen. Het gaat echt niet om enorme bedragen en ieder bedrijf is welkom. De komende maanden zullen wij diverse bedrijven uit de regio benaderen met het verzoek SchuldHulpMaatje Zaanstad te ondersteunen.’ Bedrijven die SchuldHulpMaatje Zaanstad willen ondersteunen kunnen contact opnemen via  [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen