Vier acties voor sponsoring Koningsdag via ‘Voorjewijkie’

Foto: Gemeente Zaanstad

Subsidies geeft Zaanstad niet meer voor het organiseren van activiteiten op Koningsdag, Maar er kan wel om sponsoring worden gevraagd via het digitale platform Voorjewijkie, waarna de gemeente het bedrag aanvult wanneer het doel wordt gehaald. Wat leverde deze aanpak dit jaar op?

In de Kerkbuurt in Westzaan is er op donderdag 27 april van 10:00 tot 16.00 uur van alles te doen, waaronder een vrijmarkt en veel kinderplezier. De organisatie vroeg 3000 euro, waarvan er 2191 binnen is met nog tien dagen te gaan. Voor Kinderkoningsdag werd 10.016 euro gevraagd en dat bedrag is ook binnengekomen. De doel van het feest is om kinderen tot en met twaalf jaar uit de Zaanstreek en omgeving ‘voor één dag op de troon te zetten’. De basis van het evenement is alle activiteiten gratis zijn. Gelijkheid voor iedereen staat centraal. De organisatie is in handen van de Stichting Koningsdag Wormerveer.

Assendelft

In Saendelft trekt de stichting Vrienden van Saendelft de kar voor een Koningsdagfeest nabij het winkelcentrum. ‘We willen er een feest van maken met horeca en entertainment voor jong en oud, een feest waar iedereen uit Saendelft maar ook de omringende wijken welkom is,’ is de boodschap. De doelstelling was om 10.000 euro op te halen en dat is bijna bereikt: de teller staat vandaag op 8512,95, inclusief 4000 euro van de gemeente.

In de Kerkbuurt van Assendelft is het altijd druk en gezellig op Koningsdag en naast veel activiteiten voor de jongste inwoneis is ook de jeugd vanaf zestien jaar niet vergeten. Voor deze tieners is er een spectaculaire zeskamp voor teams op de Dorpsstraat. Voor de wat oudere bezoekers staat er ook een groot scherm met het bezoek van de koninklijke familie aan Rotterdam op het plein verzorgt De Dorpstaveerne / Koppiebar een podium met live muziek met de Assendelftse topartiesten Dave en Jos, de gebroeders Kemna met The bleu band, Daniek en Rose en Yves Berendse. Het benodigde bedrag van 5150 euro is al binnen.

Wormerveer

Het betekent dat alleen Westzaners nog even de portemonnee moeten trekken om het streefbedrag te halen. Bijdragen kan hier. Eerder werd duidelijk dat er in Wormerveer dit jaar geen georganiseerde vrijmarkt komt op het Marktplein, omdat de vrijwilligers te veel op zich af zien komen. Of Voorjewijkie beter werkt dan het afgeschafte systeem van sunsidieaanvragen- en toekenningen is nog niet geëvalueerd.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen