Regeltjes en kosten nekken vrijmarkten Wormerveer

Foto: Wikimedia / Donald Trung

Er komen geen georganiseerde vrijmarkten meer op het Marktplein in Wormerveer op Koningsdag en 5 mei. De vrijwilligers waarop de evenementen dreven houden ermee op, meldt dorpsreporter Michel Schermer.

De organisatie kost ze heel veel tijd en geld. Om het plein af te zetten moet een heel plan worden ingediend en een vergunning worden aangevraagd. Ook moet er een verkeersplan komen en de benodigde officiĆ«le borden zijn ‘vrij duur’. ‘Ook moet je tegenwoordig je initiatief aanmelden via Voor je Wijkie om daarna een eventuele subsidie te krijgen. Al met al maakt Zaanstad het er niet makkelijker op om iets leuks te organiseren voor de inwoners van Wormerveer,’ schrijft Schermer.

Op eigen houtje

Het staat iedereen vrij om met spullen op het Marktplein te gaan zitten, maar de parkeerplaats wordt niet afgesloten voor auto’s. ‘Dus mocht je wel gaan zitten: wees voorzichtig en kies een slim plekje uit. Buurtcentrum De Lorzie en andere helpers dank voor het mede organiseren van de afgelopen jaren. Mochten er anderen zijn die het willen organiseren dan kan dat natuurlijk,’ is op de populaire pagina Wormerveer te lezen op Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen