Excelsior met ‘The Night of the Proms’ in de Kunstgreep

Esther de Haas.
Esther de Haas.
Foto: Excelsior

Muziekvereniging Excelsior Oostzaan verzorgt zaterdag 15 april The Night of the Proms in theater de Kunstgreep in Oostzaan. Deze inmiddels 115-jarige vereniging schuwt geen thema en heeft al met meerdere (bekende en minder bekende) artiesten het podium gedeeld.

Sam Eggenhuizen.

 

Dit jaar is het thema The Night of the Proms en dat betekent een mooie mix van bij het grote publiek bekende klassieke werken en lichtere popmuziek. Daarom is er gekozen voor twee zangers met elk hun eigen specialisme: Sam Eggenhuizen en Esther de Haas.

Eggenhuizen is op jonge leeftijd al begonnen met zanglessen, waarbij hij zowel klassiek als musicalrepertoire zong. Nadat hij aangenomen werd aan de vooropleiding Klassieke Zang van het Conservatorium van Amsterdam vervolgde hij zijn studie in Tilburg met de opleiding Muziektheater Klassiek. Vanaf oktober 2021 was de zanger te zien in het tv-programma Aria op NPO 1. Tien zangers gingen de strijd aan om de felbegeerde prijs: een plek in de Opera Studio van De Nationale Opera te Amsterdam. Eggenhuizen haalde de kwartfinale en werd ‘de toekomst van de opera’ genoemd door Jaap van Zweden. Met Excelsior zal hij onder andere de Toreador Song uit Carmen brengen.

Funky Lady

Esther de Haas heeft ook al heel wat noten achter zich. Zij is al zo’n 25 jaar te boeken en voelt als geen ander aan wat de vibe is. Ze zingt en swingt voor jong en oud. Nog bekender werd ze na haar deelname aan het programma I Can See Your Voice, waar ze meedeed als The Funky Lady. Met Excelsior zal zij onder andere River Deep, Mountain High zingen.

De avond wordt gepresenteerd door de 23-jarige Oostzaner Sander Vleeshakker. Hij speelt al sinds hij ongeveer tien jaar oud is bij Bel Canto in Oostzaan en houdt erg van muziek en zingen. Hij zal niet alleen presenteren, maar ook zijn zangtalenten laten horen. De zaal in de Kunstgreep gaat op 15 april om 19:45 uur open en de avond begint een kwartier later. De entree is vijftien euro per persoon. Bestellen kan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen