Voormalig koetshuis Verkade deels opgeknapt te koop gezet

Foto: Google Street View

Het uit 1904 stammende voormalige koetshuis en de broodopslag van Verkade in de Ooievaarstraat in Zaanstam staat te koop voor 625.000 euro. Volgens de advertentie op Funda gaat het om ‘een uniek object voor handige Harries of projectontwikkelaars’ in het oude hart van Zaandam. Er is al een nieuwe fundering,

 

De woning is te koop gezet door de huidige bewoonster omdat haar plan om er een Bed & Breakfast te beginnen niet realiseerbaar bleek in combinatie met haar drukke baan. Op de begane grond bevinden zich twee grote technische ruimtes, een extra badkamer met een systeem-bad (licht en bubbels), de ruimte die bestemd was voor de B & B (met twee bedstedes, een eigen badkamer en een separaat toilet) en achterin nog drie grote kamers. Klaar is het gemeentelijke monument echter allerminst.

Op de benedenverdieping staat verder een buffervat met 400 liter water dat door de houtkachel op de eerste verdieping verwarmd kan worden of door een nog aan te schaffen pallet- of houtkachel. De ‘zeer ruime industriële woonkamer’ met een open keuken op de eerste verdieping meet zo’n 100 vierkante meter. Daarin zijn nog een  broodluik te vinden en een haak aan plafond die voorheen gebruikt werd voor het omhoog takelen van het brood. Naast drie ruime slaapkamers, een grote badkamer en ruimte voor een kantoor is er op het dak nog een terras van vijftien vierkante meter.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen