Vakantieouders gezocht voor kinderen uit Duitsland

Foto: Europa Kinderhulp

Stichting Europa Kinderhulp zoekt onder andere in Zaanstad gezinnen die deze zomer voor zo’n twee weken een Duits kind willen opnemen. Dat gebeurt al ruim 60 jaar: de Duitse reizen behoren tot de oudste die de organisatie aanbiedt.

Al sinds de jaren 60 verblijven in de zomervakantie honderden Duitse kinderen bij Nederlandse gezinnen. In Noord-Holland komen ze uit Berlijn en Hannover. Het gaat om kinderen die in sociaal of financieel moeilijke omstandigheden opgroeien. Zij wonen vaak in grote hoogbouwwijken met weinig speelruimte en zijn veelal op zichzelf aangewezen.

Even kind zijn

Een vakantie bij een Nederlands gezin is voor hen een moment om hun batterij weer op te laden en even gewoon kind te mogen zijn. Ook voor de vakantiegezinnen zelf is het een bijzondere ervaring. Door de jaren heen kunnen zij een hechte band met hun vakantiekind opbouwen en soms hebben zij nog steeds contact als hun vakantiekind volwassen is.

Een beetje Duits spreken is handig, maar geen vereiste. Met een vertaalapp kom je ook een heel eind. Bovendien pikken de kinderen al gauw wat Nederlands op. De Duitse kinderen arriveren half juli voor een verblijf van zo’n twee weken. Ze zijn in de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar als ze voor de eerste keer komen. Meer informatie is hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen