Kasbewaker Klaas Tuijn nu Ridder van Oranje Nassau

Foto: Gemeente Zaanstad

Burgemeester Jan Hamming heeft Klaas Tuijn een koninklijke onderscheiding opgespeld vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de Stichting Hospice voor de Zaanstreek. De Schelp in Krommenie biedt in een huiselijke omgeving zorg aan mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden en er ook een tweede hospice in Zaandam.

De kersverse Ridder in de Orde van Oranje-Nassau had aangegeven terug tetreden als penningmeester van de stichting, en dat was een aansporing om hem voor te dragen.  Tuijn was vanaf de oprichting van Hospice voor de Zaanstreek in 2006 van grote waarde en verantwoordelijk voor de boeken. Daarnaast bracht hij grote deskundigheid met zich mee, met name op het vlak van zorgwetgeving.

Bezige bij

Toen hospice De Schelp op 8 oktober 2008 van start ging, bleef hij zijn rol als penningmeester met veel enthousiasme vervullen. Ook werd hij geprezen om zijn nauwkeurigheid en zijn snelheid. Jaarlijks kreeg hij daarvoor complimenten van de accountant die de cijfers controleert. Tuijn hield zich daarnaast ook bezig met de Stichting Vrienden van Lambert Melisz – waar hij ruim 30 jaar penningmeester was – en dezelfde rol vervulde hij ook jarenlang bij de Vereniging Westzaanse Gemeenschap. Ook is hij al meer dan 30 jaar actief bij het stembureau in Westzaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen