D-day nadert voor de Kultuurklutsers: nog 1000 handtekeningen te gaan

Foto: MVRDV Architecten

Actiegroep Kultuurklutser heeft voor donderdag 8 maart nog zo’n 1000 handtekeningen nodig van kiesgerechtigde inwoners van Zaanstad om de gemeenteraad om een referendum over het Cutuurcluster te kunnen vragen. Daarvoor zijn 5000 handtekeningen vereist.

Wanneer die 5000 binnen zijn, begint echter een spannende periode, waarin de rechtsgeldigheid van de krabbels geverifieerd zal worden. Zo wordt gecontroleerd of de ondertekenaars wel in Zaanstad wonen en worden dubbele handtekeningen uit het bestand gevist. Pas wanneer de grens van 5000 geldige voorstanders van een volksraadpleging is bereikt, kan de volgende stap worden gezet.

Het referendum dat vervolgens al dan niet door de gemeenteraad zal worden verordonneerd gaat over het extra krediet van 7,7 miljoen euro dat nodig bleek om het cultuurverzamelgebouw bij het station in Zaandam te kunnen realiseren.

De Kultuurklutsers vrezen onder meer dat met dit gebouw, waarin onder meer FluXus, De Fabriek, de Bieb, Zaanradio, een poppodium en educatie op het gebied van kunst en cultuur moeten worden ondergebracht, het culturele aanbod elders in de gemeente zal verschralen.

Reacties

Cookieinstellingen