Verbeteringen aan speel- en sportplekken Darwinpark

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente gaat rond de zomer in het Darwinpark op drie plaatsen de mogelijkheden om te spelen en te sporten verbeteren. Het gaat om de speelplekken bij de skatebaan en bij de kinderboerderij zijn bestaande plekken en de waterspeelplek.

Bij de skatebaan worden de bestaande houten speeltoestellen vernieuwd en mogelijk wordt er ook een waterspeelplek aangelegd in de vorm van een spraypark-pierenbad. Bij de kinderboerderij worden de bestaande fitness-toestellen opnieuw samengesteld en ook komt er een nieuwe plek met calisthenics-toestellen. Calisthenics is een krachtsport met het eigen lichaamsgewicht.

Inloopbijeenkomst

Op vrijdag 10 maart is er tussen 17:00 en 21:00 uur een inloopbijeenkomst over de plannen in buurtcentrum De Poelenburcht. Zaanstad laat dan de informatietekeningen en de plannen zien en inventariseert de ideeën en voorstellen van bewoners over de speel- sporttoestellen. Ook kunnen de bewoners – inclusief de kinderen – meedenken over de plaats van de waterspeelplek. Ideeën en/of wensen kunnen ook digitaal worden doorgegeven tot uiterlijk 14 maart. Vanaf 14 april staan de definitieve plannen en het overzicht van de ontvangen reacties op de gemeentelijke website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen