Vanwege pensionering nieuwe beheerder Molenmuseum gezocht

Foto: Twitter / Martjan Kuit

Vereniging De Zaansche Molen zoekt wegens de pensionering van de beheerder een nieuwe verantwoordelijke voor het gebouw en de collectie op de Zaanse Schans. Hij of zij moet een enthousiaste bijdrage kunnen leveren aan het tentoonstellen van het verhaal van het erfgoed.

Naast de in dergelijke functies algemeen gevraagde kwaliteiten als aantoonbare leidinggevende capaciteiten, een teamspeler zijn, affiniteit hebben met de museumwereld en met erfgoed, een echte regelaar zijn, zowel digitaal als technisch onderlegd én zeer communicatief en sociaal vaardig, is een Zaanse inborst een vereiste. De Zaanse vereniging met als doel de resterende molens te behouden voor de toekomst en de kennis over en liefde voor de industriemolens te vergroten is bijna 100 jaar oud. En stevig verankerd in de Zaanse samenleving.

Sinds 1925

Een aantal bezorgde Zaankanters vreesde in 1925 dat alle industriemolens zouden worden gesloopt en vervangen door moderne fabrieken. Zij namen het initiatief om De Zaansche Molen op te richten. Inmiddels zijn er bijna 4000 leden en bestaat het bezit uit  dertien molens van de 1100 die de Zaanstreek ooit rijk was. Dat verhaal wordt verteld in de molens zelf en in het Molenmuseum.

De beheerder van het museum geeft leiding aan een team van vrijwilligers en is verantwoordelijk voor de operationele dagelijkse gang van zaken, zoals het zorgen voor het opstellen van het rooster, het kassasysteem en het functioneren van de techniek. Er zijn ook een conservator en een collectiebeheerder in dienst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen