Avond D66 in Westzaan over duurzaam voedsel

Foto: PxHere / CC0

D66 Zaanstreek houdt op vrijdagavond 10 maart een avond over duurzaam voedsel bij De Saense Bouwplaat aan het Zuideinde 50 in Westzaan. Drie sprekers willen het publiek inspireren en er is gelegenheid voor discussie en debat.

Hoe komen we aan voldoende en veilig voedsel, voor een betaalbare prijs én met voldoende verdiensten voor de producent. Die vraag staat centraal. Bovendien moet de landbouw ook klimaatvriendelijker, circulair, ecologischer, transparanter, lokaler en worden gestoeld op menselijke relaties en de verbinding tussen stad en platteland.

Sprekers

D66-Gedeputeerde Ilse Zaal gaat het hebben over de provinciale Voedselvisie en de ambities van D66 Noord-Holland voor de komende periode; Erica Doop van Boeren en Buren vertelt over wat we zélf kunnen doen en Ad van Vugt van de Vereniging Zaanstad Maakstad vertelt over hoe de voedselverwerkende industrie in de Zaanstreek verduurzaamt. Daarna is er volop ruimte voor discussie en vragen.

Aanmelden

De avond is voor iedereen die interesse heeft in de verduurzaming van de voedselketen en die lokaal voedsel een warm hart toedraagt. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via de site van D66 Zaanstreek en via deze link. De inloop is vanaf 19:30 uur, de avond duurt van 20:00 tot 22:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen