Tijdelijke kasten voor vleermuizen Thorbeckeweg

Foto: Publicdomainpictures.net

Bij het Shell-benzinestation langs de Thorbeckeweg dat verplaatst wordt vanwege de herinrichting van de weg leven vleermuizen, die een alternatieve woonplek moeten krijgen. De gemeente heeft onlangs vier vleermuiskasten in het Vijfhoekpark opgehangen.

 

Het gaat om tijdelijke kasten, omdat na de bouw van het nieuwe Shell-station de vleermuizen daar hun permanente onderkomen kunnen vinden, aldus omgevingsmanager Alexandra de Waard.

Geen nestenbouwers

Vleermuizen kunnen niet zelf een verblijfplaats maken: ze gebruiken bestaande plekjes zoals gaten in bomen en spleetvormige ruimten in gebouwen. Het huidige benzinestation is dus zo’n gebouw en mag pas worden gesloopt als de vleermuizen zijn verhuisd. ‘Over enkele maanden worden de openingen op de oude locatie pas dichtgemaakt, omdat de vleermuizen tijd nodig hebben om hun intrek te nemen in de opgehangen kasten. Zodra de openingen zijn dichtgemaakt, kunnen ze dus elders verblijven. Als de verhuizing van de vleermuizen volgens plan verloopt, kan Shell in het najaar van 2023 starten met de sloop,’ aldus De Waard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen