Wandelen en varen langs bedreigde natuur met de SP

De Kalverpolder.
De Kalverpolder.
Foto: SP Zaanstreek / Anna de Groot

De SP gaat op zaterdag 4 maart vanaf 12:00 uur wandelen langs de – oude – Zaanse industrie en varen in de Kalverpolder, met als begin- en eindpunt de Stationsstraat in Koog aan de Zaan. Iedereen kan zich opgeven om mee te doen.

Tijdens de tocht krijgen de ‘meelopers’ een indruk van de oude Zaanse industrie en wat meer dan 300 jaar industrie doet met de natuur en de biodiversiteit. De Zaanse natuurgebieden lijden erg onder de stikstofuitstoot van de industrie en dat is te zien, aldus de SP.  ‘Ook de invloed van de industrie op het klimaat moeten we niet onderschatten. De Zaanse industrie was in 2020 verantwoordelijk voor 36 procent van de CO2-uitstoot en 40 procent van de totale uitstoot in Zaanstad.’

Aanmelden

De lokale en provinciale stellen al vele jaren de invloed van de industrie op de natuur en de gezondheid van mensen aan de orde. ‘De SP Zaanstreek wil nu zoveel mogelijk mensen laten zien dat het verder stoppen van de stikstofuitstoot en het verder verduurzamen van de Zaanse industrie sneller moet om de natuur te verbeteren, de woningbouw te bevorderen en de lucht gezonder te maken.’ Belangstellenden kunnen zich per e-mail opgeven via [email protected] of via de website.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen