Bouw nieuw woonwijkje begonnen op oude locatie Regio College

Foto: magazine.groenhout

Vandaag is het startsein gegeven voor de bouw van de 59 woningen van het deelproject Groenhout in de nieuwe wijk Zaans Hout. Alle huizen zijn al verkocht.

Groenhout wordt gebouwd op de plek van het oude Regio College in Westerwatering, aan het einde van het Cypressenhout en is mede dankzij de samenwerking met de school tot stand gekomen. Groenhout wordt aan vier zijden omgeven door water en doorsneden door een nieuwe watergang, waaraan achtertuinen met steigers liggen.

De lange sloten langs en door de buurt zijn geïnspireerd op de sloten in het weidegebied pal naast de wijk. De woningen staan schijnbaar willekeurig door elkaar en het levendige beeld wordt nog versterkt door de variatie in de gevels: baksteen, hout en afwisselende dakvormen.

Er komen 28 twee-onder-een-kap-woningen en 31 eensgezinswoningen met koopsommen. Ze waren te koop vanaf 255.000 euro. Alle woningen krijgen een eigen parkeerplaats op eigen terrein of in een parkeerhof.

Nog dit jaar eerste bewoners

De woningen zijn ontworpen door Marc Bukman van Steenhuis Bukman Architectenbureau uit Delft. De bouw wordt uitgevoerd door BAM Wonen. De eerste worden naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar opgeleverd en de laatste in de eerste drie maanden van 2019.

 

 

Reacties

article
11268
Oude locatie van het Regio College vanaf nu nieuw woonwijkje in aanbouw
Vandaag is het startsein gegeven voor de bouw van de 59 woningen van het deelproject
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/11268/bouw-nieuw-woonwijkje-begonnen-op-oude-locatie-regio-college/
2018-02-13T15:31:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/02/13145915/groenhout.jpg
Actueel