Woongebouw Romanov trekt vooral kopers uit de eigen gemeente

Foto: amsterdamwoont.nl

Een curieuze tweet van MAAK.Zaanstad, het digitale platform voor een dialoog tussen bestuurders, professionals en inwoners, vandaag:

Wellicht naar aanleiding van de niet alleen op sociale media steeds verder terrein winnende opvatting dat in onze gemeente slechts gebouwd wordt om alle uit Amsterdam ‘vluchtende’ yuppen – en bijstandsgerechtigden – een huis te bezorgen, nu dus tegengas met de cijfers van woongebouw Romanov.

Nieuwe koopwoningen in het centrum van Zaandam mogen dan prijzig zijn, er blijken dus wel degelijk inwoners die het gevraagde bedrag op tafel willen en kunnen leggen. En die wellicht een goedkopere woning achter zich laten. Overigens telt het project 24 woningen in totaal, waarmee er drie nog niet verkocht zijn (bij de start van de bouw werd op de website nog slechts een enkel appartement te koop aangeboden).

Rozengrachttoren

Tijdens de laatste inspraakronde over de bouw van de Rozengrachttoren – die er naar verwachting gewoon gaat komen nu de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft goedgekeurd – hamerden de insprekers ook al op de veronderstelling dat die nieuwe appartementen geen prooi voor de eigen inwoners zouden worden, maar voor import uit Amsterdam. Terwijl er natuurlijk ook Zaankanters zijn die popelen om naar de hoofdstad te verkassen (hieronder de cijfers over 2016).

 

 

Reacties

article
11239
Zeventien van de 21 verkochte Romanov-woningen naar inwoners van Zaanstad
Een curieuze tweet van MAAK.Zaanstad, het digitale platform voor een dialoog tussen bestuurders, professionals en
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/11239/woongebouw-romanov-trekt-vooral-kopers-eigen-gemeente/
2018-02-12T12:53:41+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/02/12125221/Romanov2.jpg
Actueel