PvdD en PvdA: extra bouwlaag toestaan op hoek Jufferstraat

Foto: Gemeente Zaanstad

De Partij voor de Dieren en de PvdA willen dat het college de vastgestelde maximale bouwhoogte van zeven verdiepingen op de hoek van de Jufferstraat en de Dr. H.G. Scholtenstraat loslaat en daar acht lagen toestaat. Andere zaken zijn belangrijker dan het gewenste stedenbouwkundig perspectief, aldus de twee partijen.

Zij noemen daarbij de kwaliteit, het aantal, de oppervlakte en de betaalbaarheid van de woningen, de kwaliteit van de omliggende openbare ruimte, mogelijkheden voor klimaatmaatregelen en biodiversiteitsherstel en (fiets)parkeerfaciliteiten. Er is een stedenbouwkundig uitgangspunt van maximaal zeven bouwlagen opgenomen in de startnotitie over het project vanwege de hoogte van de geplande projecten op de hoeken van de Paltrokstraat (veertien bouwlagen) en de Slachthuisstraat (dertien).

‘Te hoge bebouwing tussen deze torens heeft begrijpelijkerwijze impact op het profiel van deze woontorens,’ schrijven Melchior Mattens (PvdD) en Eylem Köseoglu (PvdA) in een motie die vanavond aan de orde komt bij de stemming over de startnotitiie. Eén woonlaag extra heeft volgens de twee slechts een ‘beperkt’ negatief effect op het aangezicht van de buurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen