Purmerend wil niet anderhalf jaar wachten op herstel viaduct

Foto: Google Street View

Een eensgezinde gemeenteraad van Purmerend vindt dat wethouder Coen Lageveen er in Den Haag op aan moet dringen om zo snel mogelijk te starten met het herstel van het viaduct over het Noordhollands Kanaal in de A7. Daar mogen sinds eind oktober 2022 geen zware trucks meer overheen.

 

Rijkswaterstaat stelde er een verbod in voor voertuigen zwaarder dan 30 ton nadat bij een inspectie bleek dat de steunpunten waar de weg over het water op rust de zwaargewichten mogelijk niet meer aan kunnen. Die worden nu omgeleid over gewone wegen, met veel overlast voor omwonenden. In de planning van Rijkswaterstaat laat een oplossing nog anderhalf jaar op zich wachten. Die dienst en het ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn nog druk met het oplossen van een ander knelpunt in de langste snelweg van ons land, de sluiting van de Prinses Margriettunnel tussen Sneek en Joure.

Gedeeltelijke heropening

Daar kwam door druk van het grondwater één van de tunneldelen omhoog waardoor er in het wegdek een drempel van zes centimeter ontstond. Ook daar leidde een gedwongen afsluiting tot veel overlast op de lokale omleidingsroutes. De verwachting is dat de tunnel half februari weer gedeeltelijk open kan voor het verkeer, met een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur over één rijstrook per richting. De tunnel ging op 14 december vorig jaar dicht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen