Magazine ZMC belicht alle aspecten van kanker

Foto: Google / Zaans Medisch Centrum

Het ZMC heeft in samenwerking met de Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker het magazine Leven & Kanker uitgebracht. Daarin komen allerlei onderwerpen aan bod die kunnen spelen wanneer mensen of iemand in hun omgeving ermee te maken heeft.

 

Het ziekenhuis omschrijft het magazine als een ‘naslagwerk met antwoorden en wegen om verder uw weg te vinden in wat er mogelijk is in ondersteunende zorg en nazorg’. Kanker raakt één op de drie Nederlanders en heeft een grote impact op het leven. Het is meer dan een ziekte, want het brengt ook veranderingen met zich mee. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de naasten.

Papieren versie

Het leven dat mensen gewend zijn te leiden moet  ruimte maken voor een nieuwe manier van leven. Bewustwording is daar de eerste stap in. Het magazine is te vinden bij diverse poli’s in het ZMC, waaronder de poli Oncologie en het Oncologisch Dagcentrum, de huisarts of het gezondheidscentrum. Ook kan een exemplaar worden opgehaald bij Anna’s Huis op de zorgboulevard naast het ziekenhuis. Het is ook digitaal te lezen.

 

Reacties

Cookieinstellingen