Binnenkort duidelijkheid over plek inloophuis parkhangers

Foto: Google / Willem Vloon

Om de overlast in het Burgemeester in ’t Veldpark in Zaandam aan te pakken komt er een tijdelijke inlooplocatie voor de veroorzakers, tot uiterlijk 31 december 2026. De raad is al akkoord met de tot nu toe geheime plek die daarvoor is uitgekozen. Waar dat is wordt binnenkort bekendgemaakt.

De geheimhouding vloeide voort uit het belang van belanghebbenden om als eerste kennis te kunnen nemen van de plannen. Omdat inmiddels het communicatie- en participatietraject is opgestart kan de plek openbaar worden gemaakt – maar niet al ál te openbaar. In de stukken van het college over de opheffing van de geheimhouding wordt de aangewezen locatie nog niet genoemd. Een raadsmeerderheid nam in november 2021 een motie aan van de PvdA, POV en DZ om snel een voorziening met een gebruiksruimte te realiseren.

Dichtbij het centrum

De inloop moet een voor de doelgroep aantrekkelijke accommodatie zijn die voelt alseen ‘clubhuis,’ met eenvoudige maaltijden, sociale activiteiten en een huiskamergevoel en de gebruikers moeten mede-verantwoordelijk worden gesteld voor de voorziening. Een vooraf gestelde voorwaarde was dat deze ‘redelijk in de buurt van het centrumgebied’ moest komen, met voldoende binnen- en buitenruimte. Het gebruik van alcohol en drugs worden er – onder toezicht – gedoogd, maar dealen niet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen