Vergoeding gevraagd voor verlies vrij uitzicht in Assendelft

Foto: Gemeente Zaanstad

Een inwoner van Assendelft die zijn of haar vrije uitzicht in gevaar ziet komen door de bouw van de tijdelijke woningen aan de Noorderveenweg verzoekt de gemeente om een schadevergoeding voor de vermindering van de woningwaarde. Aan andere bewoners zou al een bedrag zijn toegezegd.

Meerdere bewoners hebben volgens het schrijven in hun koopovereenkomst laten opnemen dat zij ook in de toekomst hun vrije uitzicht behouden. ‘Ik heb van buren vernomen dat zij bericht hebben ontvangen dat er een vergoeding zal worden uitgekeerd voor de waardevermindering van hun woning. Ik wil ook graag aanspraak maken op deze vergoeding, aangezien de waarde van mijn woning zeker zal gaan dalen als het vrije uitzicht verdwijnt,’ schrijft de inwoner.

Verkeersdrukte

‘Bovendien maak ik mij ook zorgen om de toename van het verkeer langs de Noorderveenweg als er nog meer woningen worden bijgebouwd. Deze toename zal leiden tot een nog drukkere weg en mogelijk ook tot verkeersveiligheidsproblemen. Ik verzoek u dringend om deze bezwaren in overweging te nemen.’

Reacties

Cookieinstellingen