Volgend jaar weer volop te doen met twaalf grote evenementen

Het begint in april met Slag om de Zaan.
Het begint in april met Slag om de Zaan.
Foto: Twitter / Zaans

Twaalf bijzondere culturele evenementen krijgen volgend jaar in totaal ruim vier ton subsidie van de gemeente. Een adviespanel heeft de binnengekomen aanvragen voor geld beoordeeld.

‘Ik ben blij te zien dat het Zaanse culturele leven weer bruist. De afgelopen coronajaren waren niet makkelijk, en ook nu liggen er flinke uitdagingen door de prijsstijgingen en personeelstekorten. De gemeente biedt waar mogelijk ondersteuning. Maar één ding is zeker: 2023 belooft een mooi jaar te worden, met evenementen die voor ieder wat wils bieden. Ik hoop dat veel van onze inwoners de weg naar deze evenementen weten te vinden, zich laten inspireren en nieuwe dingen ontdekken. Wat dat betreft snijdt het mes aan twee kanten,’ schrijft wethouder Wessel Breunesse van Cultuur.

 

De agenda voor 2023 is met deze evenementen al goed gevuld. Daarnaast is er nog ruimte voor kleinere evenementen. Organisatoren daarvan kunnen gedurende het hele jaar een aanvraag doen voor subsidie. Voor de grotere publiekstrekkers kwamen vijftien aanvragen binnen. Twee daarvan kwamen niet voor subsidie in aanmerking, maar zijn wel doorgezet naar de Subsidieregeling amateurkunst culturele activiteiten. In voorgaande jaren waren er minder aanvragen vanwege de onzekerheid rond de corona-uitbraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen