Eerste 400 kW-snellader van Nederland staat bij Oostzaan

De Watering.
De Watering.
Foto: Twitter

Fastned en EVBox hebben de eerste 400 kW-snellader van Nederland geïnstalleerd op De Watering langs de A8 bij Oostzaan. Het Europese snellaadbedrijf en de leverancier van laadoplossingen zijn daartoe een niet-exclusieve samenwerking aangegaan.

De EVBox Troniq Modular High-Power is één van de eerste 400 kW all-in-one laders voor elektrische voertuigen die in Europa wordt geïnstalleerd. De snellader kan tot 100 kilometer bereik toevoegen in slechts drie minuten. De installatie werd op 13 december voltooid en wordt nu getest. Hij is direct beschikbaar voor alle Fastned-klanten. De Techniek is ontwikkeld om openbare snellaadstations in gebieden met veel verkeer zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Ervaringen uitwisselen

Fastned heeft inmiddels meer dan tien jaar ervaring in snelladen in zes Europese landen en heeft ambitieuze uitbreidingsplannen. EVBox heeft dertien jaar ervaring met laadoplossingen voor elektrische voertuigen en de productie van ultramoderne laders. Beide partijen gaan hun klantfeedback gebruiken voor verdere verbetering van de geteste lader. Fastned blijft met verschillende leidende laderfabrikanten samenwerken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen