Nieuwbouw West-Knollendam begin volgend jaar van start

Foto: Woneninwesthaven.nl

Westhaven in West-Knollendam wordt een woonplek van levensgenieters,’ beloven de onrwikkelaars en die zijn er kennelijk volop. Voor de vijf pleinwoningen, waarvan één vrijstaand, een twee- en een driekapper aan de kade plus vijf waterwoningen is de belangstelling groot: 70 procent is definitief verkocht.

In het buurtschap van Wormerveer is een aantal  bouwnummers opnieuw beschikbaar gekomen. De bouw van de huizen pal naast of zelfs in de Zaan start naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar. De kadewoningen zijn met drie leeflagen het grootst: 184 vierkante meter gebruiksoppervlakte verdeeld over zes vertrekken, waaronder vier slaapkamers. De twee die nog te koop zijn kosten 699.500 en 745.000 euro, waar de keuken nog bovenop komt. Die wordt casco opgeleverd.

Waterwoningen

De waterwoningen liggen vrij op het water en beschikken over twee leeflagen. Met 100 en 111 vierkante meter gebruiksoppervlak, waaronder drie slaapkamers en een badkamer deels onder de waterspiegel doen ze hun naam alle eer aan. De basis voor deze woningen is een stevig geïsoleerde betonnen bak, die wordt verankerd door middel van meerpalen. De kleinste waterwoning kost 735.000m euro, de iets grotere 799.500.

Staande Mast Route

Westhaven ligt ten zuiden van de historische dorpskern van West-Knollendam, op de rand de debouwing en de polder. Vroeger was op het terrein jachthaven De Hennewerf gevestigd en niet alle dorpsbewoners waren tevreden over de nieuwbouw, die het aanzicht vanaf het water en vanaf land geweld aan zou doen. West-Knollendam is een bekende plek voor veel watersporters en een essentiële ankerplaats binnen de Staande Mastroute Amsterdam, waarbij zeil- en motorschepen met een masthoogte of opbouw van meer dan zes meter veilig van het IJ in Amsterdam via het Alkmaardermeer tot aan het Marsdiep kunnen varen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen