‘Bouwers Gouwpark terecht last onder dwangsom opgelegd’

Foto: Neuwwonenzaanstreek.nl

De externe hoor- en adviescommissie die Zaanstad adviseert over bezwaarschriften is tot de slotsom gekomen dat er terecht een last onder dwangsom is opgelegd aan de bouwers van woonwijk Gouwpark, die een rommeltje hebben gemaakt van de aanleg van parkeerplaatsen.

VOF Gouwpark heeft ervoor gezorgd dat er in de wijk 30 openbare parkeerplaatsen te weinig zijn aangelegd. Aan het bedrijf is daarom op 25 januari een preventieve last onder dwangsom opgelegd, waarin VOF Gouwpark werd gelast om uiterlijk 1 april alsnog die 30 plaatsen te realiseren. De dwangsom werd gesteld op 435.960 euro. Deze termijn is vervolgens verlengd tot zes weken na de beslissing over het door Gouwpark BV, Wilma Gouwpark BV (samen en VOF Gouwpark) en HSB ingediende bezwaarschrift.

Winnaars en verliezers

Gouwpark bestaat uit 248 woningen en daar horen volgens de parkeernormen 249 parkeerplaatsen bij. Er zijn weliswaar 253 parkeerplaatsen aangelegd, maar bepaalde bewoners hebben nu twee privé parkeerplaatsen, terwijl ze gelet op de parkeernormen recht hadden op één, twee of 1,3 parkeerplaats(en). Andere bewoners hebben geen eigen parkeerplaats en zijn aangewezen op de openbare plekken, maar daarvan zijn er dus enige tientallen te weinig gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen