Vrouw laat jongen bloedend achter op fietspad en rijdt weg

Foto: Google Street View

Grote verontwaardiging op Facebook over een vrouw op een fatbike of een elektrische scooter die gisteren rond 12:00 uur op het fietspad naast het filiaal van Albert Heijn bij het Zaans Medisch Centrum een jongen bloedend achterliet na een aanrijding. Klasgenoten brachten hem naar de spoedeisende hulp.

De jongen raakte kort buiten bewustzijn en bloedde hevig uit zijn neus, meldt zijn moeder. De vrouw die hem raakte ‘heeft alleen op een boze manier gezegd, dat het zijn schuld was dat ze een bloedende vinger had’. In het ziekenhuis werden een hersenschudding, een gebroken neus, gehavende knieën en grote schaven op handen, knieën en in het gezicht vastgesteld.

Afgeleid

De moeder van een klasgenoot die erbij was reageerde met het nieuws dat het vervoermiddel van de vrouw geen kentekenplaat had en dus waarschijnlijk niet verzekerd is wanneer het om een scooter gaat. Dat zij kon doorrijden lukte haar omdat klasgenoten werden afgeleid door zowel de aanblik van de gewonde als door de halfjaarlijkse test met het NL-alert die ook net plaatshad. De eveneens gevallen vrouw is bijgestaan door een voorbijgangster. Wie iets van het ongeluk heeft gezien en kan helpen om de vrouw met de bloedende vinger op te sporen kan via Facebook contact opnemen met de moeder van het slachtoffer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen