Steeds meer bewoners op klein stukje Zuiddijk en Touwslagersstraat

De beoogde bouwgrond achter hotel Golden Zaan.
De beoogde bouwgrond achter hotel Golden Zaan.
Foto: Google Street View

De bouwwoede in Zaanstad kent geen grenzen: er ligt nu een zesde bouwplan voor woningen aan de Zuiddijk en Touwslagersstraat en een bewoner roept buurtgenoten op alert te zijn. De nieuwste aanvraag van een vergunning gaat over zes appartementen aan de Zuiddijk 87, achter hotel Golden Zaan.

De vijf andere aanvragen van een omgevingsvergunning betreffen het toevoegen van een woning op het souterrain en het splitsen van het appartement aan de Zuiddijk 79, de legalisatie van woningen in het winkelpand Zuiddijk 95A, het verbouwen van een woon- en winkelpand aan de Zuiddijk 97 naar winkel met vier zelfstandige woningen, het bouwen van een woongebouw met twee maisonnettes en een parkeergarage aan de Touwslagersstraat tegenover nummer 25 en het ombouwen van het pand aan de   Touwslagersstraat 26 tot een tijdelijk verblijf voor arbeidsmigranten. 

Al deze plannen kunnen voor een goede impuls zorgen in de Touwslagersstraat, aldus een bewoner, maar dan ‘hopelijk conform de visie van MAAK.Zaanstad Centrum Oost’ en mits ze in samenhang worden beoordeeld, schrijft hij op Facebook.  
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen