Modeltreinbeurs Koog aan de Zaan op 11 december

Foto: Eurospoor

De jaarlijkse modeltreinbeurs in Koog aan de Zaan komt er weer aan. Op zondag 11 december staat buurthuis De Vuister aan de Molenwerf 44 van 09:45 tot 14:15 uur geheel in het teken van het minispoor.

Het evenement bestaat al sinds midden jaren 80 van de vorige eeuw en is de oudste en ook enige overgebleven modeltreinbeurs in Noord-Holland. Door verminderde belangstelling voor modelspoor en door de opkomst van mobiele telefoons en computerspellen gingen er vele ter ziele. Maar door bijvoorbeeld het televisieprogramma Kleine treintjes en de introductie van digitale technieken in het modelspoor komt de belangstelling langzaam terug.

Modernste technieken

‘Er is weer volop belangstelling van deelnemers die uit alle windstreken van Nederland komen. Op de beurs kan men snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoorse zaken, en even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken,’ schrijft de organisatie dan ook met optimistisch enthousiasme.

De bezoeker kan in Koog terecht met vragen over deze hobby en eventueel oude treinen laten taxeren, repareren of verkopen. Er is een aanbod van (gebruikte) treinmodellen, railmateriaal, toebehoren en literatuur van de meeste merken. De toegangsprijs bedraagt drie euro voor volwassenen en 1,30 euro voor kinderen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen