Groen plein voor basisschool de Windroos in Peldersveld

Foto: Gemeente Zaanstad

De komende weken wordt het schoonplein van basisschool de Windroos in Zaandam vergroend tot een klimaatbestendige, gezonde en natuurrijke speel- en leeromgeving. ‘Een plaats waar kinderen spelenderwijs bekend en vertrouwd raken met de natuur tijdens het buitenspelen.’

Hoveniersbedrijf De Twee Heren begon afgelopen week met het vergroenen van het schoolplein van de basisschool van Agora in Peldersveld. Op het schoolplein zijn tegels weggehaald en komen drie extra bomen, en wel appel- en perebomen. Ook wordt een beleeftuin aangelegd en er komen nieuwe houten speeltoestellen en een vogelnestschommel. Deze is ook geschikt voor kinderen met een beperking.

Creatiever spelen

Daarnaast komen er heuvels en hoogteverschillen en tegels maken plaats voor boomschors en kleischelpen. De oude tegels worden opgestapeld tot een zitmuur. Er worden bloeiende heesters, klimplanten en siergrassen toegevoegd en er komen een aantal knotwilgen en bessenstruiken te staan. Samen met de Zaanse basisscholen en andere regionale partijen heeft de gemeente de ambitie om binnen tien jaar alle schoolpleinen in heel Zaanstad te vergroenen. Zo kunnen kinderen creatiever spelen en ook kunnen scholen hun plein inzetten voor reken-, taal- of natuurlessen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen