Protest tegen FvD in Zaandam; zorgen in de Kamer

Foto: Twitter / Socialisme.nu

Forum voor Democratie dat vandaag haar partijcongres houdt bij Taets in Zaandam ligt niet alleen onder vuur van demonstranten die de komst van de aanhangers van Thierry Baudet & Co een schande vinden, maar ook van een aantal fractieleiders uit de Tweede Kamer. Die zijn op uitnodiging van Volt-leider Laurens Dassen bijeengekomen om te praten over ‘ondermijning van de democratie in brede zin’.

Directe aanleiding is wat de afgelopen weken gebeurd is rond FvD, laat Volt weten na berichtgeving van De Telegraaf. Bij het overleg waren fractievoorzitters aanwezig van zowel oppositie- als coalitiepartijen, maar wie er precies aanwezig waren, wil Volt niet zeggen. Niet alle partijen waren uitgenodigd en niet iedereen is op de uitnodiging ingegaan, melden Haagse bronnen met kennis van het overleg. ‘Wat hen bindt is bezorgdheid,’ zegt Volt.

Niet geheim

De partijen hebben aanvankelijk niets gezegd over het overleg, maar Volt spreekt tegen dat het een geheim was. Dit soort gesprekken ‘vinden vaker plaats,’ zegt de woordvoerster. Een mogelijke uitkomst kan zijn dat een aantal deskundigen wordt uitgenodigd in de Tweede Kamer voor een zogenoemd rondetafelgesprek. Baudet zegt dat het ‘volkomen quatsch’ is dat zijn partij de democratische rechtsstaat niet respecteert. ‘Ze willen gewoon de oppositie de mond snoeren.’ Geert Wilders (PVV) noemt het overleg achterbaks en ’totalitair gedrag van die collega-fractievoorzitters: onwelgevallige meningen verbieden’.

https://twitter.com/thierrybaudet/status/1596134554804391936

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen