Stichting de Zaandamse Gemeenschap na 75 jaar ter ziele

Het laatste bestuur.
Het laatste bestuur.
Foto: Meneer de Fotograaf

Stichting de Zaandamse Gemeenschap houdt op te bestaan omdat er geen mensen gevonden zijn die de leiding op zich willen nemen. Het jubileumjaar 2023 wordt ook de zwanenzang van de dan 75-jarige club, die door de tijd is ingehaald.

De Zaandamse Gemeenschap was na de oorlog de motor van veel culturele activiteiten, zoals de Sinterklaasintocht, de stille tocht op 4 mei, de festiviteiten in Poelenburg op Koninginnedag, zaken als concerten en theatervoorstellingen in onder andere De Speeldoos en activiteiten in Ons Huis op de Gedempte Gracht. Van recentere datum zijn taalcafé De Sluis voor nieuwkomers in Zaanstad en de bemanning van de kleine Hondsbossche Sluis in het centrum van Zaandam. Al deze belangrijke activiteiten van de stichting zullen worden overgedragen aan organisaties die daarop aansluiten.

Laatste bestuur

Op de foto boven het artikel staan van links naar rechts voorzitter Wim Borger, secretaris Renee Meijer – de Jong, Margriet de Vries van de commissie Nieuwkomers De Sluis / Taalcafe, Herman Meijer van de commissie 4 mei Herdenking Zaandam, Cor Kooi van de commissie Vrijwilligers Hondsbossche Sluis en Harry Jonker van de commissie Sint Intocht Zaandam.

Reacties

Cookieinstellingen