Avond over voorkomen van woninginbraak in De Lorzie

Foto: Eastlake Times

De gemeente houdt morgen een bijeenkomst over inbraakpreventie in De Lorzie in Wormerveer, tussen 19:30 en 21:00 uur. In Wormerveer vinden in vergelijking met andere plaatsen in de Zaanstreek steeds meer woninginbraken plaats, zo wijzen de cijfers uit.

Inwoners van Wormerveer willen ook in een veilige wijk wonen, maar wat kunnen ze daar zelf aan doen? Iedereen is van harte welkom im daar meer over te weten te komen. Wel graag even van tevoren aanmelden, in verband met de catering. De maximumcapaciteit is 60 personen. Op de avond komt ook komt een fictieve inbreker langs van Allerto. Het gaat om een ervaren oud-politiespecialist en hij legt uit hoe een inbreker te werk gaat en wat mensen zelf kunt doen om de kans op een inbraak te verkleinen.

Praktijkvoorbeelden

De ‘inbreker’ is voorafgaand aan de bijeenkomst Wormerveer ingegaan en is bij diverse woningen ‘ingeslopen’. Tijdens de bijeenkomst laat hij door middel van foto’s en video’s voorbeelden zien van plaatsen in Wormerveer die inbraakgevoelig zijn. Ook wordt  aandacht besteed aan onderwerpen als de inbraakcijfers in het dorp, de meest geliefde tijdstippen en werkwijze van dieven en het melden van verdacht gedrag.

Reacties

Cookieinstellingen