Grote bus 67 niet over noodbrug: eerder uitstappen

Foto: Gemeente Zaanstad

Wie met buslijn 67 van Zaanstad naar Wormer wil moet er rekening mee houden dat grote bussen niet over de noodbrug worden gelaten. Soms lukt dat een chauffeur nog wel, maar vanmorgen moesten passagiers richting Wormer (weer) uitstappen. Connexxion spreekt van een incident.

Bij de brug over de Zaan staat dat een bord dat aangeeft dat bussen en nooddiensten zijn uitgezonderd van het verbod voor zwaar verkeer, maar dat geldt alleen voor de kleine streekbussen. Er is al eerder over geklaagd dat er geen oversteek mogelijk bleek, laat een reizigster op Facebook weten, maar daar is nog geen reactie op gekomen. Een grief van haar is ook dat er bij vertrek uit Zaandam niet op het voortijdige einde van de reis gewezen werd.

Eenmalig

De kleinere bussen kunnen wel altijd ongehinderd de tijdelijke brug passeren. ‘Het klopt dat lijn 67 niet met een bus van twaalf meter over de noodbrug kan en mag rijden. Bij het inplannen van de bussen wordt hier nu rekening mee gehouden. Het was dus een vanmorgen een eenmalig probleem, tenzij er geen andere bus voorhanden is,’ laat de vervoerder weten. Daar zit dus nog wel een addertje onder het gras.

Reacties

Cookieinstellingen