Eieren gooien en schelden tegen demonstranten in Westzaan

Het gewraakte zwarte scherm.
Het gewraakte zwarte scherm.
Foto: Twitter

Tientallen mensen hebben gisteren gedemonstreerd tegen zwarte Piet tijdens de Sinterklaasintocht in Westzaan. Ze stonden met borden met teksten als ‘Zwarte Piet is racisme’ en ‘black children matter’. Richting de demonstranten zijn eieren gegooid en bij vertrek werden ze door een aantal personen uitgescholden.

De tegenstanders van zwarte Piet stonden eerst op een veld bij de Westzanerdijk, vlakbij het begin van de intocht. Tijdens deze demonstratie kwam plotseling een boot aan met een zwart scherm, die ervoor zorgde dat het protest werd afgeschermd van de intocht. Actiegroep Zaankanters tegen racisme is teleurgesteld dat de politie toen niet heeft ingegrepen. ‘Er was een plek in het zicht van het podium beloofd.’ Ook werd er op enig moment met eieren gegooid. Eén van de demonstranten kreeg er eentje op het voorhoofd.

De demonstranten verplaatsten zich later naar ’t Reght Huys, waar de intocht verder ging met feestelijkheden op het podium. Bij vertrek vanaf deze locatie werd opnieuw een ei gegooid, ditmaal tegen de bus waarin de groep vertrok en er werd ook gescholden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen