Geheim besluit over plek voor overlastgevers In ’t Veldpark

Foto: Gemeente Zaanstad

Er lijkt schot te zitten in het vinden van een inlooplocatie voor de overlastgevers inhet BurgemeesterIn ’t Veldpark in Zaandam. Er is een ‘richtinggevend besluit’ genomen over zo’n voorziening met een gebruiksruimte, maar dat is vooralsnog geheim.

Het college liet afgelopen zomer weten dat de harde kern van circa tien tot twintig volwassenen die in het park samenkomen om elkaar te ontmoeten en alcohol of drugs te gebruiken inmiddels goed in beeld was bij de gemeente. Op een enkeling na heeft men een eigen woonplek en een dagbesteding of een betaalde baan en is het park vooral een plek voor sociaal contact, wezen gesprekken uit.

Dat gaat echter gepaard met overlast voor omwonenden en voor bezoekers van het park en alle al geprobeerde ingrepen ten spijt is die ook deze zomer weer groot geweest. De gemeente wil daarom hulptrajecten op maat aanbieden in een inloophuis, en daarbij is het vinden van een geschikte locatie een helse opgave. Wellicht dat het college nu een mogelijkheid op het oog heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen