Stikstof geen struikelblok voor bouwplan Slachthuisstraat

Foto: De Architekten Cie

Het college heeft een klap gegeven het bestemmingsplan Slachthuisstraat 67 en  67a in Zaandam. Daar is plek voor maximaal 164 huurwoningen, waarvan 30 procent sociale huur, 30 procent middeldure huur en 40 procent vrije sectorhuurwoningen. Omdat er geen gebruik is gemaakt van de bouwvrijstelling voor stikstof, is dat geen struikelblok.

De oude schoolgebouwen die er nu nog staan worden gesloopt en vervangen door een gebouw dat grotendeels uit hout bestaat. Er komt veel groen met oog voor klimaatadaptatie. Het gebouw is ontworpen door de Architekten Cie en wordt modulair en circulair. Daardoor is de bouwtijd veel korter, komt er minder fijnstof vrij en draagt het gebouw bij aan een gezonde woonomgeving. Voor minimaal tien woningen krijgt zorg- en onderwijspersoneel voorrang bij de eerste verhuur.

Maatschappelijke voorzieningen

Het college legt het bestemmingsplan nu voor aan de gemeenteraad. Op 20 juni tekenden wethouder Wessel Breunesse en Slachthuisstraat Ontwikkeling CV de anterieure overeenkomst voor de bouw, waarin de uitgangspunten werden vastgelegd. Naast woningbouw is maximaal 300 vierkante meter bestemd voor maatschappelijke voorzieningen, een sportschool en kantoren op de begane grond langs de Dr. H.G. Scholtenstraat.

 

 


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen