Meer geld gemeente voor Zaanse Regenboog in 2023

Foto: De Zaanse Regenboog

De financiële situatie van de Zaanse Regenboog is onzeker nu de Rijksbijdrage voor volgend jaar nog niet bekend is. De organisatie zegt 12.000 euro per jaar van Zaanstad nodig te hebben, waar dat nu nog 9500 euro is. Een raadsmeerderheid is daarmee akkoord.

 

Wethouder Gerard Slegers waarschuwde ervoor dat de situatie zich dan kan voordoen dat de Regenboog bevoorrecht wordt ten opzichte van andere organisaties die zich bezighouden met seksuele en genderdiversiteit. Wanneer het geld van het Rijk binnenkomt wil hij dat bedrag gelijkmatig kunnen verdelen over alle aanvragers van subsidie. Levert dat problemen op, dan moet het geld maar ergens anders worden gevonden, vindt de raad.

De Zaanse Regenboog zet sinds 2019 tal van gevarieerde activiteiten op voor de lhbtqi-plus gemeenschap en heeft zich de afgelopen jaren wel bewezen, zoals met de Zaan Pride. Om de Regenboog niet langer in onzekerheid te laten over de inhoud van de kas in 2023 en dus over de mogelijkheden om evenementen te organiseren is die zekerheid er nu gekomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen